Notícies

Reunió informativa Actua Cultura 2% Arts Visuals

El proper dimecres 5 de febrer a les 19h, a l’Ateneu Barcelonès (c/ Canuda, 6), es celebrarà una sessió informativa sobre la iniciativa Actua Cultura 2% organitzada per l’àmbit de Arts Visuals.

 

Actua Cultura 2%, es un programa impulsat per associacions d’ empreses i professionals dels 5 sectors de la cultura (arts escèniques, música, llibre, arts visuals  i audiovisual ), i està obert a totes les persones i col·lectius que ens hi dediquem, en el nostre cas: artistes, galeristes, crítics, comissaris, treballadors de museus, fundacions i centres d’art, gestors culturals, professionals de la conservació….

Com sabeu, estem treballant per aconseguir  que el 2% del pressupost de la Generalitat es destini a cultura,  en front del 0,65% amb el que compta fins al moment.

Fins ara hem aconseguit que el pressupost de la Generalitat de l’any 2020 doti al Departament de Cultura de 18 milions de Euros més dels que inicialment hi estaven destinats (262 milions).

Però amb això no n’hi prou: volem que el pressupost arribi als 387 milions que havia assolit abans de la crisi.

Això permetria dur a terme mesures que, des de tots els àmbits de les AAVV, vàrem reclamar en el Pla Integral de les Arts Visuals i que han quedat paralitzades per manca de recursos. Trobareu adjunt un text on es detallen alguns dels objectius que es varen fixar i que no s’han dut a terme.

Per a aconseguir-ho caldrà que ho exigim tots junts, públicament… i de manera continuada.

Només així aconseguirem un finançament digne per a les Arts Visuals, i els altres sectors de la cultura.

El motiu de la reunió és concretar entre tots els que formem part de l’àmbit de les arts visuals una reclamació que cada vegada es vagi estenent més entre els diversos sectors de la cultura i en la societat.