Notícies

Premis El Temps de les Arts

El proper 20 de juny es celebrarà l’acte de lliurement dels Premis El Temps de les Arts, uns guardons creats de manera conjunta,  pel portal web El Temps de les Arts, la Xarxa Vives d’Universitats –que representa i coordina les 22 universitats amb vincles històrics, culturals i lingüístics en comú- i la Federació Llull, integrada per Òmnium Cultural, l’Obra Cultural Balear i Acció Cultural del País Valencià.

L’objectiu d’aquests premis és impulsar la cultura del conjunt de territoris de parla catalana, així com contribuir a la recuperació del sector cultural, durament castigat per la pandèmia. El jurat hi reconeixerà la creativitat i la innovació en diferents àmbits artístics: Arts visuals,  Arts escèniques, Música clàssica, Música popular, Arquitectura i Patrimoni. El termini de presentació de les candidatures va finalitzar el passat mes de gener, comptant amb la presentació d’un total de 532 projectes.

La cerimònia estarà dirigida per Lluís Danés, guardonat recentment amb cinc Premis Gaudí, i es farà de manera simultània des de sis indrets diferents del país: València, Barcelona, Palma, Andorra, Perpinyà i l’Alguer. Les televisions i ràdios públiques de Catalunya, València, Andorra i les Illes en faran la retransmissió. I a més a més hi participaran, de forma activa, els principals mitjans de comunicació dels respectius territoris. Us adjuntem un document amb la llista de tots els mitjans que donaran suport a l’acte.

Des de l’organització estan segurs que aquest serà un acte que marcarà un punt d’inflexió en la política cultural del país. Aquest és, al capdavall, el motiu pel qual organitzen els Premis. Més enllà de la celebració en si, volen aprofitar el moment per a conscienciar la població de la necessitat d’enfortir la cultura compartida d’aquest país. Aquesta motivació s’explica en el manifest titulat «Per una nova cultura compartida i oberta al món», on es demana la signatura per poder comptar amb el nostre suport. La idea és impulsar el web d’El Temps de les Arts i transformar-lo en el portal digital en què estiga representada la cultura de tot el país, entenent-la com un bé essencial, com un patrimoni a preservar, a donar a conèixer i a internacionalitzar.