Notícies

Portes obertes a l’Espai d’Arts de Roca Umbert

24 novembre – 12:00h – 22:00h

PORTES OBERTES A L’ESPAI D’ARTS DE ROCA UMBERT

24/11/2018

L’Espai d’Arts de Roca Umbert obre les portes per mostrar algunes de les produccions realitzades al llarg de l’any a partir dels projectes seleccionats a les convocatòries públiques per accedir a beques de residència.

Mostra d’art d’acció i performance

Pesentació pública dels projectes guanyadors de la convocatòria de suport a la creació artística en la categoria de performance.

Lloc: Sala Zero

12 h Projecció de l’audiovisual L’Assemblea 3.O de Miquel García i l’escola Ferrer i Guàrdia

Els alumnes de cinquè de l’escola Ferrer i Guàrdia han treballat l’àmbit assembleari per a la realització d’una obra audiovisual.

Una de les característiques de la mobilització ciutadana és com s’organitza i dur a terme utilitzant un plantejament horitzontal que respongui a la participació ciutadana i a una democràcia directa. Amb aquesta intenció s’han recuperat les assemblees com a òrgan polític per assumir decisions.

La democràcia directa i participativa és una eina que permet el debat i la coordinació d’estratègies per solucionar problemàtiques socials que afecten la vida quotidiana. A través de l’audiovisual s’analitza aquest òrgan de participació i presa de decisions fent servir les mateixes assemblees com a metodologia de treball per crear una obra teatral.

17.30 h Performance Limpia! de Diego G.

Limpia! era el crit que els usuaris feien per trucar l’enllustrador o el que proferien ells per cridar l’atenció del passejant. Comptant també amb la participació de les persones assistents, l’artista intentarà netejar el calçat del públic amb la intenció de fer-los reflexionar sobre conceptes com mercatconsciència…

18 h Performance Double vue de Florence Girardeau & Jordi Mas

El projecte Double Vue és un procés de recerca que combina la dansa, la performance i la imatge videogràfica.

Double Vue proposa una experiència viva, un dispositiu cos – materials – imatge generador de micropaisatges efímers. El desenvolupament de la performance crea els ritmes, les velocitats, les successions, el sorgiment de les imatges i constitueix un relat abstracte únic i no reproduïble.

19.30 h Performance  43 cajas de Diego G.

Acció que l’artista realitzarà a partir d’una sèrie de fotografies de Xavier Miserachs i Ignasi Marroyo entre d’altres, amb intenció de reproduir-les en viu per reviure la subalternativitat i la precarietat.

20.30 h Performance Placenta de Nora Haddad Casadevall

Un duo de dansa contemporània i experimentació sonora que ens porta a qüestionar, mitjançant sorolls i moviments, l’existència d’aquest espai, d’aquest cos sense cos.

El cos està concebut com un recipient, una interfície limitada i limitant. L’adoctrinament dels cossos ha provocat que els instrumentalitzem en cossos-placenta. Un espai intern en què dipositar la incapacitat de ser a l’exterior, davant la por d’irrompre en l’ordre social. Una placenta que ens permet sobreviure en la nostra vida “al costat de nosaltres mateixos” i on trobem la correspondència entre el que sentim ser i el que se’ns retorna al mirall. La pretensió és trobar un lloc on poder habitar còmodament  dins d’alguna cosa abstracte, un cos incorporal.

Tallers, projecccions i altres

Presentació pública dels projectes guanyadors de la convocatòria pública de suport a la creació artística a través del servei de residència.

Lloc: Sala de la Miranda i tallers de producció

Horari: de 17 a 21 h

Nathalia Rey

Vicenç Viaplana

Helena Pielias

Lluis Estopiñan

Carles Azcón

Sylvie Bussières

Pilar Rosado

Nataly Prada

Montse Tomàs

Florence Girardeau

Alexandre Franquesa

Itsaso Jiménez

Zaida Abella

Ricardo Muñoz

Eduard Sacrest

Florence Girardeau

Maria Bartrons

Francele Coco

Josep Margalef

Enric Mauri

Jaume Parera

Mercè Garolera

Neus Masdeu

 

Per a més informació consulteu aquí.