Notícies

La memòria del futur. Com conservar el patrimoni del segle XXI

19 de feberer de 2019 – Espai Francesca Bonnemaison. Barcelona

Cicle Capmany i Capmany. El compromís amb la cultura

Si bé hi ha un consens en què el patrimoni és aquella part de la creació humana que s’ha decidit protegir en base a criteris materials, artístics i econòmics, els segles XX i XXI ens han portat nous formats, materials, llenguatges i continguts culturals en grans quantitats que ens obliguen a plantejar-nos com i què hem de conservar i transmetre.

L’Àrea de Cultura, Educació i Esports de la Diputació de Barcelona vol contribuir a aquest debat mitjançat la jornada «La memòria del futur. Com conservar el patrimoni del segle XXI», emmarcada dins del cicle d’encontres iniciat l’any 2018 amb motiu de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural.

Adreçada als gestors culturals locals, però també a d’altres professionals i estudiosos del patrimoni, aquesta jornada es centrarà en la conservació i transmissió dels nous patrimonis i en l’art i el patrimoni a l’espai públic. Per tal d’aportar elements de reflexió des de diferents angles sobre els criteris i els formats del nou col·leccionisme, hem convidat diversos ponents al voltant de dues taules rodones. A la primera, centrada en els nous patrimonis, tindrem especialistes en art contemporani, cultura digital, patrimoni documental digital i patrimoni immaterial; a la segona, dedicada a l’espai públic, comptarem amb experts en arquitectura, urbanisme, paisatge i art.

La cita serà el dimarts 19 de febrer, de 9.30 a 14.30h, a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona. Podeu consultar el programa complet en aquest enllaç.

Inscripcions