Notícies

L’IRL convoca un procés de selecció d’un projecte de comissariat per a la participació de Catalunya a la Biennal d’Arts Visuals de Venècia 2019

L’Institut Ramon Llull convoca un procés de selecció d’una proposta de comissariat per a la participació de Catalunya a la 58a edició de la Biennal de Venècia d’Arts Visuals 2019 dins el programa Eventi collaterali. Aquesta serà la sisena vegada que l’IRL presenta Catalunya a la Biennal d’Arts Visuals de Venècia, que tindrà lloc de l’11 de maig al 24 de novembre de 2019 i comptarà amb Ralph Rugoff  com a comissari.

El projecte guanyador d’aquesta convocatòria ha d’aconseguir sobresortir entre les nombroses propostes que es presenten a la Biennal de Venècia, aportant valor al discurs proposat per Biennal des de la singularitat de la pràctica artística del context català, entesa en el seu sentit més ampli.

El projecte té un pressupost total de producció de 225.000 € (impostos inclosos). La proposta ha d’ajustar-se al marc conceptual establert a les bases i ha d’incloure obra de nova creació.

Per escollir la proposta guanyadora l’IRL ha nomenat un comitè d’experts que estarà presidit per l’artista Dora Garcia, i que té com a vocal João Fernandes, subdirector del Museo Nacional de Centro Arte Reina Sofía; Carles Guerra, director de la Fundació Tapies; Cèlia del Diego, crítica d’art i directora del Centre d’Art la Panera, així com la cap de l’àrea de creació de l’Institut Ramon Llull – amb veu i sense vot.

El procés de selecció es dividirà en dues fases. La primera volta és oberta a la presentació de propostes per part de tots els professionals i empreses interessats que compleixin els requisits.  En aquesta primera volta, que es tancarà a les 12h del 25 de juny de 2018, cal presentar un currículum vitae i una proposta de 2 pàgines que reflecteixi les idees generals del projecte i l’artista o artistes seleccionats. El comitè d’experts escollirà un màxim de tres propostes finalistes per participar a la segona volta, que es comunicarà a partir del dia 3 de juliol. Aquests finalistes, hauran de presentar una proposta que desenvolupi els continguts, una proposta de disseny museogràfic i un pressupost, abans del 13 de juliol. Posteriorment, hauran de defensar presencialment la seva proposta davant el comitè d’experts el dia 20 de juliol.

Podeu consultar les bases del procés de selecció aquí