Notícies

Lamentem profundament els fets ocorreguts ahir a la tarda al Fossar de les Moreres amb la retirada de la instal·lació “Foc de llar”

Des de l’Associació Catalana de Crítics d’Art lamentem profundament els fets ocorreguts ahir a la tarda al Fossar de les Moreres amb la retirada de la instal·lació “Foc de llar” realitzada per estudiants de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i programada per l’Ajuntament de Barcelona en el marc del festival Llum BCN. És realment preocupant que l’ICUB hagi sucumbit a la pressió política i de les xarxes socials i que hagi procedit a retirar una obra de tals característiques amb l’argument d’haver-se generat una ofensa pública. Des de l’ACCA defensem la llibertat d’expressió de l’art i la seva capacitat per tractar de forma crítica aspectes del present, així com també ens preocupa l’ús unidireccional que s’està pregonant per als espais de la memòria històrica amb actuacions com aquesta. Així mateix, considerem la pertinença del tema que es tracta amb la intervenció, “els nòmades del segle XXI”, i creiem que és important que aquest tingui presència a l’esfera pública per mitjà de les pràctiques artístiques així com per mitjà de l’actualització dels espais de memòria.

http://www.ara.cat/societat/LAjuntament-exposicio-carretons-Fossar-Moreres_0_1740426136.html

Compartim el comunicat emès per l’alumnat, professorat i deganat de la Universitat de belles arts de la UB en relació a la retirada de la instal·lació “Foc de Llar” del Fossar de les Moreres.

http://www.ub.edu/bellesarts/agenda/docs/Festival%20de%20la%20Llum%202017.pdf