Notícies

Lamentem comunicar-vos el traspàs del nostre company i membre fundador de l’ACCA, l’any 1978, Josep Vallès i Rovira.

En Pep Vallès ha mort aquesta matinada a Agullana (Alt Empordà) als 89 anys. Va estudiar la carrera de Dret a Barcelona i a partir del 1954 comença a fer les primeres col·laboracions a la premsa. El 1969 esdevé el crític d’art del Tele/eXprés, on es va donar a conèixer també per un estil molt característic i propi, suprimint els articles i les preposicions.

Al llarg del seu trajecte vital ha estat col·laborador de Canigó, 9 País, El Noticiero Universal, Artes i Crónica 3, i en els darrers anys en els setmanaris Empordà i Hora Nova i a la revista Bonart.

Autor també de nombroses monografies, destaquem entre els seus llibres:

Tàpies empremta: Art-vida (1982), Retalls (1984), Dalí delit Empordà (eròtic, esotèric, marxista) (1987), Del Tura al mar (1989), Maties Palau Ferré (1997) i Catedral de Santa Creu, Temple Hèrcules (2016)

Era propietari d’una col·lecció de tapes de vàter intervingudes per coneguts artistes, batejades com Opercula latrinae per Camilo José Cela. El 16 d’octubre s’havia d’inaugurar una exposició d’homenatge a la fundació Valvi de Girona i l’Institut d’Estudis Empordanesos li preparava un homenatge en forma de monografia, que havia de veure la llum en poques setmanes.

Hem perdut un personatge irrepetible i un profund coneixedor de l’art català i empordanès a l’època de la transició democràtica. Volem transmetre el nostre condol a la família, als amics més propers, i també als companys del sector artístic i cultural, que van poder gaudir de la seva entranyable filosofia de vida.

Malauradament els temps complexos que estem travessant no permetran que ens trobem per acomiadar-lo plegats. Confiem poder fer-ho ben aviat.

Descansi en pau.

(Fotografia: Roger Lleixà)