Notícies

“La bèstia i el sobirà” al MACBA de forma immediata

L’ACCA ha participat amb d’altres associacions del sector de les Arts Visuals a Catalunya en la confecció d’aquest comunicat per mitjà del qual exigim que l’exposició “La bèstia i el sobirà” s’obri d’immediat al públic.

La Plataforma d’Arts Visuals denuncia la cancel·lació que el MACBA ha realitzat de l’exposició “La bèstia i el sobirà”, just unes hores abans de la seva obertura. En les dues dècades d’existència del museu, es la primera vegada que succeeix un fet d’aquesta magnitud. Demanem explicacions urgents al director del museu, al seu patronat i a tots els òrgans de govern sobre una gestió que s’ha demostrat del tot temerària i que atempta en contra el dret de la llibertat d’expressió dels creadors i dels públics.

Exigim, així mateix, que els òrgans de govern del museu reconsiderin la seva decisió i obrin l’exposició tal com ha estat pensada pels seus comissaris, sense excloure cap de les obres que l’han de vertebrar.

Un museu en ple segle XXI i en un règim pretesament democràtic no pot negar la visió d’una obra d’art per motius polítics!