Formació

VI Simposi internacional de crítica d’art en un món global · 2010
Alter modernitat i espai global

La descolonització i l’entrada a l’espai global han modificat els llenguatges supervivents de la modernitat i han proveït de noves fonts d’identitat i energia per crear alternatives a l’Estat-nació i a les territorialitats definides, que ara es desdibuixen. En aquest nou marc “desterritorialitzat” de la imaginació, la creació artística hi té molt a dir, tant des de les arts visuals com des del cinema, terrenys on treballen molts artistes contemporanis que basculen entre modernitat i globalització, en el context d’una cultura “altermoderna” on hi conflueixen la mediació electrònica i els fluxos migratoris.

També s’abordaran els intersticis que s’obren als camps de la documentació i de l’art, on allò narratiu i allò discursiu de la documentació es fonen amb l’element estèticformal de l’art. S’obren diversos diàlegs entre crítics i artistes amb la presentació de treballs recents que permeten comunicar l’experiència de cada artista.

Homenatge José Luís Brea (1957-2010). El simposi dedica un espai de reflexió a l’entorn del llegat intel·lectual i crític d’aquest pensador lúcid, autor de nombroses publicacions sobre art contemporani i estudis visuals i fundador de la revista en línia SalonKritik, referent del pensament crític visual actual. El 2005, José Luís Brea va participar al primer simposi ACCA.