Formació

Resolució. Formacions ACCA 2017-2018

La convocatòria de Formacions ACCA 2017-2018 ha estat resolta amb dos projectes guanyadors gràcies a les votacions dels membres de l’assemblea de l’Associació. Els projectes seleccionats per desenvolupar-se al llarg dels propers mesos han estat:

2017 – La repetició. Simposi de crítica d’art, de Núria Gómez Gabriel.

La repetició agrupa un conjunt de propostes que desenvolupen la idea de teatralitat i participació en les pràctiques artístiques contemporànies a través de la posada en marxa de diferents dispositius escenogràfics. Es tracta d’una programació oberta al públic que activa el reenactment audiovisual com a dispositiu crític en les pràctiques artístiques contemporànies. Els reenactments o (re)escenificacions són un sistema de repetició d’actuacions originals, però la majoria tracten de transcendir la reproducció servil i creen una diferència a partir de la revisió d’un moment històric. La repetició es desplegarà com a programa obert a la participació del públic. Una sèrie d’esdeveniments en viu acompanyats de l’edició d’un text sobre la dramatúrgia del projecte.

Núria Gómez Gabriel (Barcelona, 1987) és artista i investigadora. La seva pràctica inclou el comissariat, la docència i l’edició. La recerca que duu a terme se situa en la relació entre la imatge en moviment i la seva recepció pública.

 

2018 – Live Cooking University, del Col·lectiu Mixité.

Live cooking university forma part d’Inter-Accions, el marc de treball a través del qual el col·lectiu Mixité desplega la seva activitat educativa en entorns universitaris. La proposta consisteix en un curs experimental sobre recerca artística amb la ciutat contemporània com a objecte d’estudi. Es tracta d’una proposta formativa que articula la teoria, el pensament crític i la pràctica en un programa basat en les pràctiques col·laboratives transdisciplinàries.

El Col·lectiu Mixité està integrat per Sergi Selvas (llicenciat en Belles Arts i Doctor en Societat de la Informació i el Coneixement) i Marta Carrasco (arquitecta doctorada en urbanisme) i es dediquen a la realització de projectes de llarg recorregut d’investigació i recerca que integren processos pedagògics i artístics.