Formació

Formacions ACCA. Ningú sap el que pot l’art.

Ningú sap el que pot l’art és el programa de formació 2019 de l’ACCA, Associació Catalana de Crítics d’Art. Aquest reformula l’antiga asseveració del filòsof Barauch Spinoza –“ningú sap el que pot un cos”, Ètica (1677)– per proposar tres escenaris amb què interrogar algunes dimensions de l’art i el pensament contemporanis sota l’influx del gir performatiu i material. L’agència material i la performativitat són aspectes amb què ultrapassar l’anàlisi de la pràctica artística en tant que mera qüestió de discurs o de significat.

Cada formació ha estat dissenyada i es conduirà per agents del nostre context que actualment anticipen pràctiques i discursos en relació amb la creació contemporània: Nancy Garín, amb Interrompent en la matriu, a l’entorn d’art i la decolonialitat; Anna Manubens, amb Fer tal i com dius, a l’entorn de la performativitat des de la perspectiva de la curadoria; i Quim Pujol, amb Varietés del futur, a l’entorn de la performativitat des de la materialitat del cos.

Organitza l’ACCA, Associació Catalana de Crítics d’Art, amb la col·laboració del Centre Cívic Can Felipa; Fàbrica de Creació La Escocesa; L’Estruch Fàbrica de Creació; OSIC (Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural) de la Generalitat de Catalunya.

Totes les activitats del programa són gratuïtes i requereixen inscripció prèvia a accacritics@gmail.com

Pel que fa a l’admissió, tindran prioritat les persones que participin en totes les sessions d’una mateixa formació.

 

Podeu consultar el programa aquí.