Notícies

El nostre més sentit condol pel decés del company Arnau Puig

Lamentem comunicar-vos el traspàs del nostre company i president emèrit de l’ACCA, Arnau Puig.

Fundador, ideòleg i promotor de les publicacions de postguerra Algol i Dau al Set, així com del grup que sorgí a partir d’aquesta. Va col·laborar a Siglo 20, Cúpula, Presència, La Vanguardia, Nueva Forma, i El País, i va exercir la crítica a la Revista Europa, la Gazeta del Arte, Batik, l’Avui, l’ABC Cultural i Artes Plásticas.

Fou president del Cercle Maillol de l’Institut Francès de Barcelona. Va ser professor a la Universitat de Barcelona i a la Universitat Autònoma, i va ser catedràtic d’estètica a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura. Fou director de l’Institut d’Història i Arqueologia del Consell Superior d’Investigacions Científiques a Roma, i va rebre la distinció d’Oficial de l’Ordre de les Arts i de les Lletres de França.

Pel que fa a la nostra associació, en va ser president entre els anys 1992 i 2001, l’any 2013 va rebre el guardó a la publicació Dau al Set, una filosofia de l’existència, per oferir una reflexió sobre els vincles entre l’experiència personal i la dimensió col·lectiva del fet artístic, i finalment, l’any 2018 va rebre un reconeixement honorífic.

Volem transmetre el nostre condol a la família, als amics més propers, i també als companys del sector artístic i cultural. Generós i apassionat com era, aquesta és una sentida pèrdua per a tots.

Malauradament els temps complexos que estem travessant no permetran que ens trobem per acomiadar-lo plegats. Confiem poder fer-ho ben aviat.

Descansi en pau.