Notícies

Comunicat de les Escoles d’Arts Visuals i Plàstiques no formals

Amb data de 9 de febrer de 2021, les Escoles d’Arts Visuals i Plàstiques no formals amb vocació pública de Catalunya demanem l’obertura immediata dels centres artístics no formals en Arts Visuals i Plàstiques de la mateixa manera que les Escoles d’Arts en Viu, igualant-ne el valor cultural i social.

 

Les Escoles d’Arts Visuals i Plàstiques no formals amb vocació pública, treballem amb l’objectiu de que els ensenyaments artístics estiguin a l’abast de tothom, amb una funció formativa, de cohesió social i enriquint la cultura de les nostres localitats.

Actualment, patim les conseqüències derivades de la situació d’emergència decretada amb motiu de la COVID-19 i com a conseqüència, perilla la nostra continuïtat tot i la voluntat de seguir treballant de manera col.lectiva i des de la professionalitat.
Així mateix, volem expressar el dret a la pràctica cultural, per part d’un alumnat i un equip de persones que reclama l’accés i la continuïtat del seus aprenentatges en destreses artístiques i/o a través de processos creatius com a condició indispensable per la garantia dels drets ciutadans.

Degut a la no presencialitat, ens hem hagut de reinventar usant plataformes digitals, però aquestes no ens permeten acompanyar ni treballar aspectes fonamentals dels ensenyaments artístics, per això exigim a la Generalitat la reobertura de les Escoles d’Art Visuals i Plàstiques igual que les Escoles de Música i Dansa. Respectant sempre les mesures de seguretat i els protocols adients sobre l’actual pandèmia.

Les Escoles d’Arts Visuals no reglades, ens hem adaptat i hem pres mesures per mantenir l’activitat presencial amb seguretat i responsabilitat, aconseguint que els rebrots en aquests centres siguin insignificants. Els equips humans han seguit tots els protocols i han fet un sobre esforç per mantenir l’activitat activa (en format online). No obstant, la prolongació de la no obertura, està provocant el tancament de nombrosos espais artístics vinculats a les Arts visuals i plàstiques que tenen una vocació social i cultural.

Són per aquests motius, que demanem a PROCICAT, tramitar l’obertura immediata dels centres artístics no formals ens Arts Visuals i Plàstiques de la mateixa manera que les Escoles d’Arts en Viu, igualant-ne el valor cultural i social.

 

Podeu consultar el llistat d’adhesions al comunicat aquí.