Notícies

CAP i MACBA al Raval

Des d’Art Barcelona i l’Associació Catalana de Crítics d’Art volem creure que el conflicte del CAP Raval es pot resoldre sense perjudici per al MACBA. Com a associacions de galeries i crítica d’art, però també com a ciutadans i ciutadanes, usuaris i usuàries, no volem haver d’escollir entre sanitat i cultura. És per això que demanem que l’Ajuntament de Barcelona treballi d’acord amb les entitats corresponents per resoldre aquesta situació.

Com a treballadores i treballadors de la cultura, ens preocupa enormement que aquesta sigui sempre moneda de canvi o la baula més feble en qualsevol situació. Privar el MACBA de l’oportunitat de créixer és condemnar-lo, més encara en un moment polític inestable, amb unes eleccions a pocs mesos vista.

El debat que s’ha generat, que sembla que ens obligui a posicionar-nos a favor del CAP o el MACBA, és fals: els volem els dos. I no només això, els volem dotats per a un funcionament òptim, amb les infraestructures i també amb els pressupostos necessaris. Els veïns i veïnes del Raval mereixen un CAP en condicions, i els ciutadans i ciutadanes de Barcelona un Museu que sigui proa de l’art i el pensament contemporanis.

Davant d’aquesta situació, i atenent també a la crida de ciutadanes i ciutadans que des de fa 12 anys reclamen un CAP digne per al Raval, demanem a l’Ajuntament que trobi una solució que no perjudiqui un altre servei essencial – i sovint desprotegit – com és el de la cultura.