Notícies

13a trobada internacional de poesía d’acció i performance la Muga Caula

15, 16 i 17 de setembre de 2017

Amb la seva aurea duchampiana fundacional la 13ª Muga Caula celebra el centenari del ready-made més pòlemic; la Fauntain-Urinari (1917) i el vincula magicament i de forma vera amb el Salt de la Caula. Seguint el flux de moviment perpetu del salt la Caula, el moviment Fluxus i l’obra postuama de Duchamp, Étant donnés, la 13ª Muga Caula obre les portes de nou a una riudad de poesía d’acció i performace i art viu en un llogaret ultralocal, les Escaules (90 habitants censats) amb projecció internacional.

En 14 hores de programació dividides en 7 blocs al llarcs de la tarde-nit del divendres 15, tot el dissabte 16 i mati del diumenge 17 es presentaran 24 performances aixi com un número indeterminat d’accions espontanies dins l’espai BE (Breu i Espontani) un corcert i la presentación d’un video d’acció dos llibres de poesía i una revista de recerca artística amb la participación d’un total de 27 artistes de diverses categories (12 poerformers més documentalistes, musics i artistes culinaries i presentadors de diverses publicacions) i un equip de 18 voluntaris.

En la 13ª Muga Caula s’aplegen a les Escaules artistes de 9 països diferents d’Europa , Amèrica i Africa : Algèria, Finlàndia, Alemanya, Itàlia, Espanya, Chile, Catalunya, Puerto Rico i Països Baixos .

L’audiencia podrá coneixer tres registres diferents de cada artista participant amb les accions BE d’un minut de durada (dins la tradicó Fluxus i conceptual) de 20 a 30 minuts com a format internacional i les duracionals simultanies de 2 hores i al hora tindra l’ocasió de participar en l’espai BE que es obert a tot hom sense inscripció previa.

La tradicional convivencia entre artistes public i voluntaris en els diferents apats de la trobada es veura enriquida amb la cuina artística de Clara Garí i Mar Serinya aixi com amb la paella popular de Juanjo Rodríguez i el concert de Venivinum.

Tambe coneixera les presentacions de le diverses publicacions d’enguany i en la botiga de la Muga Caula podrá adquirir tant el cartell, el bono d’ajut i la samarreta d’aquest any (obres de Marina Barsy Janer X Isil Sol Vil, (Puerto Rico / Catalunya), Kubra Khademi (Afganistan) i Teresa Sabater (Catalunya) respectivament, aixi com totes les publicacions de la Muga Caula d’anys anteriors.

Artistes participants

Poesia d’acció i performance :

Souad Douibi (Algèria)

Inari Virmakoski (Finlàndia)

Hilla Steinert (Alemanya)

Fausto Grossi (Itàlia/Espanya)

Francisco Cumpián (Espanya)

Pedro Bericat (Espanya)

Pía Sommer (Chile/Catalunya)

Eduard Escoffet (Catalunya)

Adelaide Maresca (Itàlia/Catalunya)

Marina Barsy Janer (Puerto Rico/Catalunya)

Isil Sol Vil (Catalunya)

Cuina, musia i documentació:

Clara Garí & Mar Serinya (Catalunya). Cuina.

Venivinum (Catalunya). Musics rapsodes.

Xavier Moreno (Catalunya). Videodocumentalista.

Petra Vlasman (Països Baixos/Catalunya). Fotògrafa.

Videos i llibres:

Portrait tactile. Video de Jordi Cerdà (Catalunya) i Claude jeanmart (França). Performace.

Escriptures alçurades de Carles Hac Mor (Catalunya).Poesia.

Arbres de sal desdibuixada dÀngel Rodríguez (Catalunya).Poesia.

Casos de estudio número 4. Revista d’assaig d’art. Sevilla.