Acca


L’ Associació Catalana de Crítics d’Art (ACCA) és una associació que agrupa professionals actius en els àmbits de la crítica, la difusió i l’estudi del fet artístic, el comissariat d’exposicions, la museologia, la docència i l’escriptura de l’art.

L’ACCA actua com a associació de caràcter professional i al mateix temps aspira a tenir una presència activa en la vida artística i cultural, generant debat i opinió i exercint d’interlocutora amb institucions i entitats.

L’Associació Catalana de Crítics d’Art va ser fundada l’any 1978 i té la seva seu a la ciutat de Barcelona. L’ACCA és la secció catalana de l’Associació Internacional de Crítics d’Art (AICA) ONG integrada per 4200 membres i més de 60 seccions arreu del món.

El símbol de l’ACCA fou creat expressament per Joan Miró i donat a l’associació l’any 1979. Es tracta d’un dibuix realitzat amb tinta i guaix sobre paper, de 32 x 39 cm. Des de l’any 2001 és cedit en dipòsit al Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA)

L’ACCA, concedeix anualment els Premis ACCA de la Crítica d’Art. Aquests són proclamats des del 1982 per l’Assemblea General de l’ACCA a partir d’un debat obert i lliure sobre les exposicions, les iniciatives i els fets més remarcables de la temporada artística.